Smartlog v3 » Tagarbejde » Isoleringstjek med termografi
Opret egen blog | Næste blog »

Tagarbejde

Her på bloggen kan du læse om tagdækning og andre ting relateret til tagarbejde

Isoleringstjek med termografi

23. Mar 2011 14:17, ssblogger

Når man, som mange af os, har et hus af ældre dato, så kan der altid være behov for at få tjekket op på, hvor godt huset er isoleret. Den mest komplette måde at gøre det på, er ved at få lavet en termografisk gennemgang udvendigt og indvendigt.
Termografi er en måde at tage specielle infrarøde billeder af huse, hvor man derigennem udvendig kan se hvor varmen kommer ud og indvendig hvor kulden kommer ind.
Termografi laves med et specielt kamera, som kan spore meget små forskelle i varme og kulde på den overflade, som fotograferes. Typisk tager man en side af huset adgangen, og det vil her blive afsløret hvor der fosser varme ud. Det kan feks være ved vinduer og døre, hvis de er af ældre dato. Men det kan også vise hvor der er huller i isoleringen.

Hvad koster termografi
Priserne varierer lidt fra firma til firma, men det er ofte meget lidt. Det du primært skal kigge på, er hvor meget der indgår i den enkelte termofotografering. Langt det bedste(men også det dyreste), er at vælge den komplette pakke, hvor huset både fotograferes indenfor og udenfor, og hvor der samtidig er kommenteret på hvert eneste billede, så du nemt kan se, hvad der skal gøres. Så får du typisk 15-20 billeder, hvor der som sagt følger forklaring med, samt anvisninger til, hvad du bør få gjort ved de aktuelle problemer. En sådan termografering koster i omegnen af 3500-4000 kr.
Men hvis du efterfølgende sørger for at få forbedret problemerne, så har du tjent pengene ind igen i løbet af meget kort tid, i form af mindre varmespild, og bedre varmeøkonomi. Husk at du også skal indregne pris på materialer og evt arbejdsløn.

Kommentarer

  1. Cheap Beats By Dre
    26. Nov 2012 09:54
    1

    likewise described in this part of the work, among which are Amonton's fire wheel, Desaguilier's improvement on Savery's engine; the apparatus of the Elector of Hesse; Prince Rupert's wheel