Smartlog v3 » Tagarbejde » Jagttegn Sjælland
Opret egen blog | Næste blog »

Tagarbejde

Her på bloggen kan du læse om tagdækning og andre ting relateret til tagarbejde

Jagttegn Sjælland

14. Sep 2012 10:00, ssblogger

Jagttegn Sjælland, natur sport

 

Elsker du også de flotte, grønne områder på Sjælland, og kribler det i dig efter at få lov til at gå på jagt her? Så skal du først erhverve dig et jagttegn. Det er bestemt med lov, at man i Danmark skal være indehaver af et gyldigt jagttegn for at få lov til at gå på jagt. Du skal altså have dig et jagttegn Sjælland, hvis du vil jage her, lige så vidt, som hvis du skal jage andre steder i landet. Der gælder særlige regler ved jagt i Danmark, som du lærer under et våben kursus. Det er dette kursus, som også forbereder dig på jagtprøven. Det er helt og aldeles nødvendigt, at du består jagtprøve, hvis du vil have et gyldigt jagttegn og dermed tilladelse til at jage, og der kræver derfor en del forberedelser.

 

Forberedelser til jagttegn Sjælland

 

Før du kan gå op til jagtprøven, skal du gennemføre et autoriseret våben kursus, som indeholder henholdsvis en teoretisk og en praktisk del. Kurset handler blandt andet om etik i forbindelse med jagt, våbenbetjening, skydeteknikker og meget andet. Den teoretiske del beskæftiger sig i høj grad med regler om forsigtighed samt jagt etik, mens den praktiske del beskæftiger sig med blandt andet bedømmelse af afstande og våben håndtering. Det er naturligvis afgørende, at du tillærer dig disse færdigheder, da du ellers ikke vil kunne bestå selve jagtprøven.

For at gå op til jagtprøven skal du være fyldt seksten år. Den består ligesom våben kurset af en teoretisk og en praktisk del. I den teoretiske del skal du besvare fyrre spørgsmål på en halv time. Spørgsmålene handler om jagt og vildt, og du skal kunne svare rigtigt på mindst tredive af dem. I den praktiske del af prøven demonstrerer du dine skyde tekniske færdigheder samt din afstandsbedømmelse. Du vil desuden blive bedømt på, om du behandler dit våben forsvarligt og rigtigt under færdsel og under skydning. Du vil ikke blive bedømt på din evne til at ramme helt præcist.

 

Når du har fået dit jagttegn

 

Når og hvis du består både den teoretiske og den praktiske prøve, kan du gå på jagt med dit nye jagttegn Sjælland. Du skal altid havde tegnet på dig, når du jager, og det skal fornyes hvert tiende år. Bryder du de regler, som er opstillet for jagt i Danmark, kan du risikere at miste dit jagttegn, og du bliver hermed nødsaget til at erhverve dig et nyt.

 

 

Relaterede